Pohjanmaan Polkujuoksu Cup laajenee Kalajoelle ja Haapajärvelle
26.1.2017 10:37 Uutiset / Pohjanmaan Polkujuoksu

Pohjanmaan Polkujuoksu Cup laajenee

Viime kesänä ensimmäisen kerran järjestetty Pohjanmaan Polkujuoksu Cup laajenee tänä vuonna kuuden osakilpailun pituiseksi. Viime vuodesta tutut paikkakunnat ovat Sievi, Raahe, Haapavesi ja Ylivieska. Uusina mukaan liittyvät Kalajoki ja Haapajärvi. Nivala jättäytyi pois cupista.

Cupin tarkoituksena on innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa ja tutustumaan alueidensa upeisiin metsäpolkuihin. Viime vuonna viiden osakilpailun yhteenlaskettu osallistujamäärä oli 850 juoksijaa.

Kiertue starttaa 20. toukokuuta Kalajoelta, jossa reitti kulkee mm. legendaaristen hiekkasärkkien poluilla. Alustavasti pisin matka on noin 20 kilometriä.

- Cup on tapahtumana mielenkiintoinen. Kalajoen hiekkarannat ja ympäröivät polut ovat jo aikaisin keväällä hyvässä juoksukunnossa, joten ajattelimme, että voisimme tuoda omanlaisen lisän cupiin, järjestävän seuran Kalajoen Junkkareiden Esko Valikainen kertoo.

Lankkupolku Vihaslahdessa Kalajoella. Kuva: Kimmo RampanenKalajoelta kiertue siirtyy Sieviin, jossa kisataan 10. kesäkuuta. Aikuisten cup-matkana on 17,4 km ja nuorilla 6,2 km. Sievi Trail Runin kolmas matka, 11 km, tarjoaa niin ikään sopivasti haasteita sekä ensikertalaisille että kokeneemmillekin polkujuoksijoille. Viime vuonna Sievin osakilpailuun osallistui yli 140 juoksijaa.

Cupin kolmas etappi on 1. heinäkuuta Pekanpäivien aikaan järjestettävä Raahe Trail Run, joka tarjoaa osallistujille vauhdikkaita polkuja Hummastinvaaran maisemissa. Viime kesänä matkaan säntäsi 180 harrastajaa. Raahen cup-matkat ovat 21 km ja 5 km. Tarjolla on myös 10 kilometrin matka.

Cupin toinen tulokas, Haapajärvi, vie juoksijat Pitkäkankaan harjumaisemiin, josta avautuvat näkymät mm. hiihtäjälegenda Mika Myllylän harjoittelumaisemiin Tervanevalle. Tapahtuma järjestetään 12. elokuuta, ja matkat tarkentuvat myöhemmin.

- Viime kesänä meiltä osallistui 10-15 henkilöä cupin osakilpailuihin ja siitä saimme idean järjestää oman tapahtuman. Järjestysvastuussa ovat Haapajärven Kiilojen hiihtojaosto sekä paikallinen suunnistusseura RasTiimi, Timo Seppälä kertoo Haapajärven kisan taustoista.

Naapurikunta Haapavesi järjestää oman tapahtumansa Trail Run Korkatti - Neljän vuoren valloituksen 2. syyskuuta. Aikuisten cup-matka on 22 km ja nuorten 7 km. Vaihtoehtona on myös 15 kilometrin matka. Päämatkalla nousumetrejä kertyy 250, joten voimia tarvitaan. Vuosi sitten Korkatin osakilpailuun osallistui yli 150 juoksijaa.

Viime vuoden tapaan cup huipentuu 16. syyskuuta Ylivieska Trail Runiin. Törmäjärven kauniissa maisemissa kiertävät cup-matkat ovat 16 km ja 5 km. Valittavana on myös 10 kilometrin matka sekä kaikille matkoille hupisarja ilman ajanottoa. Syksyllä 2016 tapahtuma houkutteli paikalle 270 harrastajaa, ja cup sai siten ansaitsemansa päätöksen.

Tapani Kärjä oli nopein Ylivieska Trail Runin päämatkalla viime vuonna. Kuva: Sami VuolteenahoCupiin ja yksittäisiin osakilpailuihin ilmoittautuminen avataan lähiaikoina näillä verkkosivuilla.

Polkujuoksun suosio on kasvanut viime vuosina voimakkaasti koko maassa. Pelkästään viime vuonna Suomessa järjestettiin jo 110 tapahtumaa, joihin osallistui noin 15 000 harrastajaa. Tälle vuodelle kasvuksi on arvioitu 30-50%.

Artikkelin kuvat: Kimmo Rampanen (lankkupolku) ja Sami Vuolteenaho (Tapani Kärjä Ylivieska Trail Runissa)


   
Pohjanmaan Polkujuoksu
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Osakilpailu
Kategoriat