Cup palkittiin Urheilugaalassa!
28.1.2017 21:25 Uutiset / Pohjanmaan Polkujuoksu

Patric Pudas ja Nuutti Honkala Ylivieska Trail Runissa.

Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan metsäpoluilla viime kesänä järjestetty, viisi osakilpailua kattanut Pohjanmaan Polkujuoksu Cup on valittu Vuoden läpimurroksi Keski-Pohjanmaan Liikunnan (Kepli) perinteisessä urheilugaalassa Kokkolassa.

Ensimmäistä kertaa jaetun erikoispalkinnon perusteissa todetaan, että cup onnistui hienosti aktivoimaan ihmisiä luontoliikunnan pariin. Cup järjestettiin viidellä paikkakunnalla: Sievissä, Raahessa, Nivalassa, Haapavedellä ja Ylivieskassa. Niissä tehtiin yhteensä 850 juoksusuoritusta. Nuorimmat osallistujat olivat alle 10-vuotiaita ja vanhimmat yli 60-vuotiaita. Cupiin kuuluvien reittien pituudet vaihtelivat 5 kilometristä aina 27 kilometriin saakka.

Pohjanmaan Polkujuoksu Cup sai Keplin gaalassa myös muita huomionosoituksia. Sievin osakilpailun järjestäjä Pekka Salmela sekä Ylivieskan kisan puuhamiehiin lukeutunut Matti Myllylahti valittiin kuntiensa Vuoden liikuttajiksi.

- Kiitos kuuluu kaikille liikunnan parissa työskenteleville. Onnistuimme saamaan ihmiset liikkumaan metsiin ja poluille. Sievin kisa keräsi ensimmäisenä vuotenaan yli 140 osallistujaa, Pekka Salmela iloitsee.

- Kipinä polkujuoksuun syttyi minulla vuonna 2015, kun osallistuimme sieviläisten hiihtäjien ja huoltajien kanssa Raahe Trail Runiin. Silloin huomasimme, että tämä laji sopii erinomaisesti myös vähemmän juoksua harrastaneelle kuntoilijalle, Salmela muistelee.

Myös Myllylahti osallistui samaiseen kilpailuun ja ihastui lajin luonteeseen välittömästi.

- Silloin sateisen kesän takia reitti oli aika märkä, ja järjestäjä lupasi ettei kuivilla kengillä kukaan tule maaliin asti. Yhden ojan ylityksessä vettä olikin polviin asti noin 50 metrin matkalla, tämä kolahti syvälle sisimpään. Hieno laji luonnossa, koukussa ollaan!

Myllylahti ennätti siis kisajärjestelyjen ohella juoksemaan itsekin. Ja väkevästi hän poluilla pinkoikin: tuloksena oli cupin kokonaiskilpailun voitto. Treenaamisen lisäksi tunteja kului myös Ylivieskan tapahtuman järjestämiseen.

- Reitin kunnostus vaati aika paljon työtä. Teimme noin 25 siltaa, pitkospuita noin 300 metriä sekä täysin uutta polkua pari kilometriä. Lisäksi järjestimme Polkuperjantai-nimellä kulkevia yhteisharjoituksia kymmenen kertaa. Onneksi yksin ei tarvinnut tehdä vaan saan kiittää innokkaita talkoolaisia, Myllylahti kiittelee.

Talkoolaisten työ kannatti, sillä Ylivieska Trail Runiin osallistui peräti 270 harrastajaa.

Cup saa jatkoa ensi kesänä pienin muutoksin. Nivala jättäytyi cupista pois ja sen tilalle liittyvät uusina paikkakuntina Kalajoki ja Haapajärvi eli kiertue laajenee kuuden osakilpailun kokoiseksi.

Kalajoen osakilpailu järjestetään 20. toukokuuta ja se on samalla cupin avauskilpailu. Muiden osakilpailujen ajankohdat ovat: Sievi 10.6., Raahe 1.7., Haapajärvi 12.8., Haapavesi 2.9. ja Ylivieska 16.9.

Kuvassa Hannu Karstunen (vas.), joka nouti Matti Myllylahden palkinnon sekä Pekka Salmela. Kuva: Tomi Hirvinen


   
Pohjanmaan Polkujuoksu
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Osakilpailu
Kategoriat