Naveen Kohtaniemi juoksi reittiennätyksen
3.7.2017 14:42 Uutiset / Raahe Trail Run

Naveen Kohtaniemi oli iskussa Raahessa

Huippuolosuhteet siivittivät Ykspihlajan Reimaa edustavan Naveen Kohtaniemen uuteen reittiennätykseen Raahe Trail Runin päämatkalla 21 kilometrillä.

Vasta 18-vuotias Naveen Kohtaniemi hyödynsi kuivan maaston tarjoaman nopean juoksualustan ja kirjasi voittoajaksi 1:25:44. Hän paransi Anssi Koirikiven viime vuonna juoksemaa aiempaa reittiennätystä minuutin ja 21 sekuntia.

Flunssainen Koirikivi ei päässyt Raaheen puolustamaan voittoaan eikä Pohjanmaan Polkujuoksu Cupin ykköspaikkaansa. Cupin johtoon nousi kolmen osakilpailun jälkeen Matti Myllylahti, joka sijoittui Raahessa kolmanneksi ajalla 1:33:08. Hänen edelleen Raahen poluilla ennätti myös Naveenin veli Ravinder Kohtaniemi, 17, ajalla 1:31:46.


Naisten 21 km:n kärkikolmikko oli yhtä hymyä. Sanna Käräjäoja (vas.), Anni Huuha ja Susanna Voipio.

Naisten päämatkan voitti odotetusti Team Skiersiä edustava hiihtäjä Anni Huuha ajalla 1:54:51. Hän nousi samalla cupin kokonaistilanteen ykköspaikalle. Cupin kaksi edellistä osakilpailua Kalajoella ja Sievissä ylivoimaisesti voittanut Anna-Kaisa Saari keskittyi viikonloppuna päälajiinsa hiihtoon Vuokatin leirillä.

- Ihan treenimielessä näissä polkukisoissa käyn ja nämä ovat todella hyviä kovia harjoituksia. Hiihdon puolella tavoitteena on saada ehjä harjoituskausi, koska mykoplasma on kiusannut jo useamman kerran. Perinteisen hiihtotavan SM-kisat on ensi talven päätavoite, Huuha kertoi.

Toiseksi Raahessa sijoittui Sanna Käräjäoja (2:04:36), ja kolmanneksi Susanna Voipio (2:08:53).

Poikien (v. 2001 tai myöhemmin syntyneet) 5 kilometrillä Haapajärven Kiilojen Jussi Raappana otti kolmannen peräkkäisen cup-voittonsa ajalla 21:27 ja johtaa kiertuetta maksimipistein. Ylivieskan Kuulan Jarkko Reijonen otti puolestaan kolmannen kakkossijan, tällä kertaa hän hävisi Raappanalle 23 sekuntia. Tämä kaksikko ratkaisee cupin herruuden keskenään.

Tyttöjen sarjassa ylivoimaiseen voittoon juoksi Haapajärven Hanna Alahäivälä ajalla 22:14. Hän kasvatti samalla johtoaan cupissa pahimpien kilpakumppaneiden jättäessä Raahen osakilpailun väliin.

Cupissa on yhteensä kuusi osakilpailua, joista lopputuloksiin huomioidaan neljä parasta. Tasapisteissä ratkaisevat ensin osakilpailuvoitot, sitten kakkossijat jne. Mikäli tilanne on yhä tasan, paremmuuden ratkaisee keskinäinen sijoitusvertailu samoissa osakilpailussa niin, että parempi sijoitus Ylivieskan osakilpailussa on lopulta ratkaisevin.

Cup jatkuu 12. elokuuta Haapajärvi Trail Runissa, jossa miesten ja naisten cup-matka on 15 km. Nuorten matkana on 5,7 km. Haapajärven jälkeen vuorossa ovat Elixir Trail Run Korkatti Haapavedellä (2.9.) ja Ylivieska Trail Run (16.9.).

Lämpöaalto takasi huippuolosuhteet

Kaikkiaan Raahe Trail Runiin ilmoittautui lähes 150 juoksijaa, joista matkaan starttasi 126. Hellelukemia lähennellyt lämpötila toi oman mausteensa kilpailuun ja huolellinen nestetankkaus nousi arvoon arvaamattomaan.

Helle sopi hyvin myös Marko Palohuhdalle, joka juoksi 10 kilometrin kilpailun voittoon niin ikään uudella reittiennätyksellä 39:02. Kyseessä oli Ullavan Kisaa edustavalle juoksijalle ensimmäinen polkujuoksukisa.

- Kaverin kautta kuulin. Reitti oli parissa paikassa vähän epäselvä ja jouduin palaamaan takaisinpäin. Muuten oli kyllä mukava tapahtuma, Palohuhta sanoi sanomalehti Raahen Seudun haastattelussa.

Naisten vastaavan matkan nopein oli Raahen Vesan Karoliina Kellola ajalla 47:28.


Tapahtuman puuhamies Marko Krapu lupaili kilpailulle jatkoa myös ensi vuonna.

- Konseptia pitää kuitenkin hieman uudistaa. Haaveena olisi saada uusi matka, pituudeltaan noin 30 km. Tätä selvitellään syksyn aikana kaupungin ja maanomistajien kanssa. Myös alakouluikäisille on suunnitelmissa 1-3 km:n matkoja, Krapu kertoi.

Linkki Raahe Trail Runin tuloksiin: https://www.saloistenreipas.fi/trailruntuloksetjapalkinnot

Aikuisten cup-tilanne: http://pohjanmaanpolkujuoksucup.fi/5335/aikuisten-cup

Nuorten cup-tilanne: http://pohjanmaanpolkujuoksucup.fi/5334/nuorten-cup


Kuvat: Jaakko Mylly


   
Raahe Trail Run
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Osakilpailu
Kategoriat