Raahe Trail Runille uusi 31 km:n matka
2.1.2018 15:03 Uutiset / Raahe Trail Run

Upeat polut kutsuvat!

Vuodesta 2015 lähtien järjestetty polkujuoksutapahtuma Raahe Trail Run uudistuu kesällä 2018. Nykyisten matkojen (5 km, 10 km, 21 km) rinnalle tulee uusi, 31 kilometrin pituinen matka.

- Osallistujapalautteissa on toivottu pitempää matkaa ja nyt sellainen saadaan tarjolle. Uusi reitti vie juoksijat upeille poluille 8-tien eteläpuolelle lentokentän ja Palokankaan maisemiin, kertoo tapahtuman puuhamies Marko Krapu.

31 kilometrin matka noudattelee aluksi nykyistä 21 kilometrin reittiä Mäntykankaan levähdysalueelle saakka noin 14,5 kilometriin, missä 31 km erkanee puolimaratonista. Vilkkaasti liikennöityä 8-tietä ei ylitetä vaan juoksijat ohjataan sen ali Olkijoen päälle rakennettavan väliaikaisen sillan avulla.

- Saloisten Reipas on käyttänyt vastaavaa ylitystapaa suunnistuskisoissaan ja he osaavat homman. Näin varmistamme turvallisen kulun 8-tien eteläpuolelle.

8-tien alituksen jälkeen juoksijat seuraavat Olkijokea aina metsästysmajalle saakka, missä reitti yhtyy nykyiseen Riutan luontopolkuun. Reitti poikkeaa Riutanjärvellä ennen paluuta takaisin Mäntykankaan levähdyspaikalle, jossa se jälleen liittyy 21 kilometrin reittiin.

- 8-tien eteläpuolella käyvän reitin pituus on tasan 10 kilometriä. Se koostuu pääosin poluista ja muutamassa kohdassa metsäautoteistä. Reitti on nopea lukuunottamatta Riutanjärvelle johtavaa polkua, joka vaatii juoksijalta tarkkaavaisuutta ja kykyä rytminvaihdokseen, Krapu kertoo.

Uusi reitti kulkee pääosin Raahen kaupungin omistamilla mailla. Reitille osuu myös useita yksittäisiä maanomistajia.

- Iso kiitos sekä kaupungille että kaikille maanomistajille positiivisesta suhtautumisesta. Lupia hakiessani tuli tunne, että luontoliikuntaa arvostetaan tällä seudulla, Krapu kiittelee.

31 km:n matkan uusi reitti on liitteenä: RTR uusi reitti.pdf ja sitä voi tarkastella myös täältä.

Raahe Trail Run järjestetään tuttuun tapaan Pekanpäivien aikaan lauantaina 30. kesäkuuta.


Olkijoki ylitetään tukevaa siltaa pitkin.

Cupissa mukana jälleen kuusi osakilpailua

Raahe on jälleen osa Pohjanmaan Polkujuoksu Cupia yhdessä Kalajoen, Sievin, Haapajärven, Haapaveden ja Ylivieskan kanssa. Raahe Trail Runin uusi 31 kilometrin reitti on samalla cupin matka.

- Cupissa aikuisten matkat ovat kaikilla paikkakunnilla olleet 15-22 kilometrin pituisia ja ne suosivat tietynlaisia juoksijoita. 31 kilometrin matkalla vaaditaan jo enemmän kestävyysominaisuuksia, sillä rasituksena matka vastaa tiellä juostua maratonia, Krapu kertoo.

Krapun mielestä 31 kilometrin matka sopii erinomaisesti niille, joiden tavoitteena on polkujuoksumaraton. Pitkällä matkalla korostuvat neste- ja energiatankkaus sekä tasaisen vauhdin ylläpitäminen, ja näitä kannattaa testata etukäteen pitkillä lenkeillä. Raahe Trail Runin 31 km on profiililtaan helppo, sillä nousumetrejä kertyy vain noin 130.

Viime vuoden tapaan cupin loppupisteisiin lasketaan neljän parhaan osakilpailun tulos. Cupin päätöskilpailussa Ylivieskassa pisteissä on korotuskerroin 1,25. Näin halutaan varmistaa, että jännitys cupin voitosta säilyisi loppuun saakka.

Ilmoittautuminen cupiin ja yksittäisiin osakilpailuun alkaa lähiaikoina näillä verkkosivuilla.   
Raahe Trail Run
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Osakilpailu
Kategoriat