Tapani Kärjä hurjasteli Raahe Trail Runin voittoon
30.6.2018 16:27 Uutiset / Raahe Trail Run

Tapani Kärjän vauhti oli omaa luokkaansa Raahessa.

Kalajoen Junkkareiden Tapani Kärjä loksautti ajanottajien suut hämmästyksestä auki juostessaan Raahe Trail Runin päämatkan ylivoimaiseen voittoon.

Paremmin ratajuoksijana tunnettavan Kärjän loppuaika 31 kilometrin matkalla oli 2.07.02 eli hänen kilometrivauhtinsa oli 4.05:n luokkaa. Kärjä kukisti toiseksi sijoittuneen Marko Mattilan yli 20 minuutilla. Etukäteen voittajan loppuajaksi ennustettiin niukkaa 2.20:n alitusta.

- Tarkoitus oli lähteä reippaalla vauhdilla. Muutamassa kivikkoisessa kohdassa otin varman päälle, mutta muuten pidin hyvää vauhtia yllä, lähdöstä maaliin kisaa johtanut Kärjä sanoi.

Kärjä oli nyt ensimmäistä kertaa mukana Raahen poluilla ja piti kokemastaan.

- Oikein mukavaa ja tasaista neulaspolkua ja hyvin merkitty reitti. Kengätkään eivät kastuneet, mikä on vähän erikoista polkujuoksussa. Reitti muistutti paikoin Kalajoen Pleunan aluetta eli mentiin jokivartta pitkin hienoissa maisemissa.

Kärjä siirtyi voitollaan Pohjanmaan Polkujuoksu Cupin kokonaiskilpailun johtoon kolmen osakilpailun jälkeen. Hänellä on Raahen lisäksi voitto myös kauden avauskisasta Kalajoelta. Cupin muita kärkijuoksijoita ei Raahessa näkynyt, mikä antoi muille mahdollisuuden kohennella sijoituksiaan yhteispisteissä.

- Kauden päätavoite on päästä Jyväskylään Kalevan kisojen 10 000 metrille. Myös muut kesän ratakisat kiinnostavat. Nämä polkukisat palvelevat mielestäni hyvin pitkiä ratakisoja.


31 kilometrin kisan kolme parasta: kolmonen Sirpa Lappalainen (vas.), voittaja Marika Krohns (kesk.) ja kakkonen Aino-Maria Jääskeläinen. Kuva: Marko Krapu

Naisten 31 kilometrillä mestariksi juoksi oululainen Marika Krohns ajalla 2.42.07, millä olisi sijoittunut miestenkin sarjassa kuudenneksi.

- Olen valmistautumassa NUTS Ylläs Pallas -kilpailuun (55 km) ja tulin tänne lähinnä kokeilemaan varusteita. Itse tykkään hieman mäkisemmästä maastosta, mutta toisaalta eipähän tullut vedettyä itseä sippiin ennen parin viikon päästä koittavaa kilpailua, Krohns jutteli.

NUTS:n kisaan Krohns ei ole asettanut sen kummempia sijoitus- tai aikatavoitteita, vaikka pohjilta löytyy kokemusta 15 katumaratonin verran.

- Tärkeintä on pitää hauskaa ja päästä maaliin, koska kyseessä on ensimmäinen ultramatkani. Enemmänkin sellaisella retkeilymielellä lähdetään matkaan, Krohns hymyili.

Cupin kokonaistilanteen johtoon siirtyi Raahessa toiseksi sijoittunut Aino-Maria Jääskeläinen (2.57.30), joka on osallistunut kaikkiin osakilpailuihin.

Iina Koskelalle hattutemppu

Tyttöjen sarjassa Team Skiersin Iina Koskelan voittoputki jatkui: kolmas cup-kisa ja kolmas voitto. 5 km:n ykköstila irtosi hyvällä ajalla 22.46.


Iina Koskela on voittanut kaikki kauden kolme ensimmäistä cup-kilpailua. Kuva: Marko Krapu

Poikien cup-johdossa jatkaa Jussi Raappana, vaikka taipuikin Raahessa hopealle. Sievi Trail Runissa kolme viikkoa sitten sekunnilla Raappanalle hävinnyt Aleksi Huhtala oli nyt 5 km:n kisassa viisi sekuntia nopeampi loppuajalla 20.17.

- Tämä oli toinen kerta, kun ylipäänsä kilpailin polkujuoksussa. Tavoite olisi päästä vähintään kakkoseksi kokonaiscupissa. Voitto taitaa olla vaikeaa, koska Jussilla on yksi osakilpailu enemmän plakkarissa, Huhtala kommentoi ja ilahtui silmin nähden kuultuaan, että lopputuloksiin lasketaan neljän parhaan osakilpailun tulos.

Cup jatkuu 18. elokuuta Haapajärvellä. Sen jälkeen vuorossa ovat vielä Haapavesi (1.9.) ja Ylivieska (15.9.).

Raahe Trail Runin tulokset: www.aa-ventures.fi/tulospalvelu/

Metsässä on mukavaa! Kuva: Jaakko Mylly


   
Raahe Trail Run
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Osakilpailu
Kategoriat