Kilpailuohjeet
Ylivieska Trail Runin kilpailuohjeet (päiv. 4.4.2019, muutokset mahdollisia)


1) Kilpailukeskus ja paikoitus

Kilpailukeskus on Törmälän leirikeskuksessa (Löytyntie 457, 84880 Ylivieska). Ylivieskan keskustasta Nivalaan 10 kilometriä, josta opasteet kilpailupaikalle. Ohjattu paikoitus leirikeskuksen piha-alueella. Rajallisen piha-alueen paikoitustilojen takia toivomme, että saavutte paikalle kimppa-/yhteiskyydein jos se on suinkin mahdollista.

2) Kilpailumateriaali

Kisakansliana toimii leirikeskuksen alatalo, joka aukeaa kilpailuaamuna klo 9.00. Varmista osallistumisesi ja nouda kilpailumateriaali viimeistään 30 min ennen kilpailun alkua. Kilpailumateriaaliin kuuluu numeroliivi, ruokalappu sekä yhteistyökumppaneiden tuete/tuotteita. Kisakansliassa voit vielä jälki-ilmoittautua kilpailuaamuna. Varaathan tällöin käteistä rahaa mukaan, ruuhkien välttämiseksi mielellään jopa tasaraha. Maksaminen onnistuu toki pankkikortillakin sekä Smartumin ja Edenredin liikuntaseteleillä.

3) Kilpailuvarusteet

Numeroliivi on pakollinen kaikissa sarjoissa turvallisuussyistä.

Suositeltavana varustuksena on matkapuhelin, ei-toivottujen tilanteiden varalta. Vaatetus kannattaa sovittaa keliolosuhteiden mukaisesti, normaali urheiluvaatetus sopii hyvin. Kengiksi suositellaan maastojuoksuun/kävelyyn tarkoitettuja maastokenkiä. Näissä pito on huomattavasti parempi kuin tavallisissa lenkkareissa. Tapahtuma-alueella on tarjolla ilmaiseksi maastojuoksu/kävelyyn tarkoitettuja huippumerkkien maastojuoksukenkiä kokeiltavaksi kilpailunajan. Kenkiä on rajallinen määrä, joten kannattaa saapua ajoissa. Ei ennakkovarauksia.

Järjestäjällä ei ole osallistujille vakuutusta. Suositellaan vakuutusta, joka korvaa maastokilpailutapahtuman aikana sattuneiden vahinkojen seuraamuksista. Jokainen vastaa siis itse omasta vakuutusturvastaan.

4) Lähdöstä maaliin

Lähtö ja maali sijaitsee leirikeskuksen pihassa. Lähdössä järjestäjä ryhmittelee osallistujat lähtökarsinoihin kilpailunumeron perusteella niin, että hätäisimmät eli kilpasarjalaiset ovat keulilla. Alkuruuhkassa kannattaa malttaa, jotta vahingoilta vältytään. 600 metrin jälkeen ohittaminen onnistuu helposti Törmäjärven penkalla.

Kilpailija vastaa itse siitä, että kiertää oikean reitin. Reitit on merkattu keltaisella kuitunauhalla, opastauluilla risteyskohdissa ja sulkunauhoilla. Väärän reitin (lyhyemmän) kiertäminen aiheuttaa automaattisesti hylkäämisen. Reittikarttaan on hyvä tutustua etukäteen ja jos haluat ottaa kartan mukaan niin tulostathan sen itse.

Jokaisella on velvollisuus auttaa toista kanssakilpailijaa hädässä. Jos epäilet tai havaitset, että kanssakilpailijan hyvinvoinnissa on ongelmaa on velvollisuutesi auttaa häntä vaikka oma kilpailusuoritus tästä kärsisikin. Epätasaisessa maastossa on kohonnut riski saada revähdyksiä, nyrjähdyksiä tai hiertymiä. Energia- tai nestetasapainonvaje on aina riskinä kilpailutilanteissa. Miehitettyjä huoltopisteitä on useita matkanvarrella, joista löytyy ensiapulaukut. Kilpailukeskuksessa päivystää lääkäri koko tapahtumapäivän.

Huoltopisteillä on tarjolla myös urheilujuomaa ja vettä mukeissa. Mukit tulee laittaa roskasäkkeihin, kuten energiageelipakkauksetkin. Hyviin tapoihin kuuluu pitää luonto siistinä!!

Maaliin saapumisen jälkeen numeroliivi tulee palauttaa heti järjestäjälle. Palauttamaton numeroliivi laskutetaan (50€) osallistujalta. Jos joudut keskeyttämään ilmoita siitä mahdollisimman nopeasti järjestäjälle ja muista palauttaa numeroliivi myös. Havaittuamme puuttuvan numeroliivin, etsintäpartio aktivoituu tarvittaviin toimenpiteisiin. Ethän aiheuta meille turhaa maastoetsintää, kiitos!

5) Maaliintulon jälkeen

Kisakanslian kanssa samassa rakennuksessa eli alatalossa sijaitsee suihkutilat saunoineen. Nastakengillä ei missään tilanteessa sisätiloihin. Herrasmiehet ja naiset ottavat toki muutenkin likaiset kengät pois ennen suihkutiloihin saapumista. Kisakansliasta kannattaa tarkistaa samalla, onko onnetar suosinut. Arpapalkintoja ei lähetetä jälkikäteen postitse.

Kisaruokailu on keskitalon ruokalassa, jossa on tarjolla keittolounas. Palkintojenjakoa odotellessa kannattaa piipahtaa Löytyn kyläyhdistyksen kahviossa. Sieltä löytyy herkkua monenlaista ja tietenkin makkaraa. Kannattaa varata käteistä rahaa mukaan.

6) Yleisiä ohjeita

Sairastumisen yllättäessä osallistumisoikeuden voi siirtää seuraavalle vuodelle lääkärin todistuksella. Jonkin muun estymisen takia osallistumismaksua ei palauteta, mutta voit myydä (ei enää kilpailuaamuna) sen kaverillesi. Tällöin myyjällä on vastuu ilmoittaa muutos järjestäjälle viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä kello 16.00 mennessä. Tämän jälkeen muutoksia ei oteta enää vastaan.

Tapahtuma-alueella on kaksi urheiluliikkeen myyntitelttaa, joissa voit tehdä viime hetken hankintoja sekä saada huippumerkkien maastojuoksukenkiä koekäyttöön kilpailuusi. Ylivieskan latu järjestää lapsille oman muumipolun sekä tutustuttaa halukkaita geokätköilyn saloihin. Ladun esittelypisteellä voi tutustua muutoinkin heidän monipuoliseen toimintaansa.

Ylivieskan Kuulan naisten pesäpallojoukkue huolehtii lapsiparkista. Tutustuthan etukäteen lapsiparkin sääntöihin.

Järjestäjä tallentaa tapahtumassa videomateriaalia ja räpsii valokuvia. Nämä julkaistaan järjestäjän sosiaalisen median foorumeissa mahdollisimman nopeasti tapahtuman jälkeen. Osallistumalla tapahtumaan annat luvan kuvamiseen.


TERVETULOA KISAILEMAAN, REIPPAILEMAAN JA NAUTTIMAAN!!!!
   
Ylivieska Trail Run
«  Marraskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Osakilpailu
Kategoriat